Artikel Tubantia: "Dit installatiebedrijf groeit en is op zoek naar jou"

Foto Rob Oude Hesselink - Constructiewerken Twente

Dit installatiebedrijf groeit en is op zoek naar jou

INSTALLATIEBEDRIJF F.H. LOOHUIS Installatiebedrijf F.H. Loohuis B.V. plaatst technische installaties bij bedrijven en woningen en zorgt ervoor dat deze worden onderhouden. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week. Met inmiddels zeven vestigingen verspreid over de regio Twente blijft het familiebedrijf flink doorgroeien.

Samen werken onder één vlag

Het bedrijf is uitgegroeid tot een betrouwbare partner in het ontwerpen, installeren en het verlenen van onderhoud op het gebied van technische installaties in de particuliere, zakelijke en agrarische sector. “Loohuis is een echt familiebedrijf, en dat merk je”, zegt Peter Geerds, service uitvoerder bij de hoofdvestiging van Loohuis in Saasveld. “Je loopt net zo makkelijk het magazijn binnen als het kantoor van de directeur. Dat werkt prettig.”

Foto Peter Geerds - Constructiewerken Twente

Geen werkdag hetzelfde

Omdat storingen vaak meteen moeten worden opgelost, moet je flexibel zijn en creatief kunnen denken, aldus Peter. “Je weet hier nooit hoe de dag gaat lopen. Dat maakt het werk mooi.” Servicemonteur Henk-Jan Zwiggelaar beaamt dat. Als een airconditioning, warmtepomp of zonnepanelen zijn geïnstalleerd, worden ze door het serviceteam onderhouden en worden storingen opgelost. “Bij het oplossen van storingen kom je met van alles in aanraking. De loodgieter of elektromonteur van vroeger bestaat niet meer. Het werk is nu veel meer all round. Dat maakt het gevarieerd, uitdagend en interessant.”

Eigen inbreng

Elektromonteur Rob Oude Hesselink is inmiddels zestien jaar bij Loohuis in dienst. “Grote bedrijfsprojecten vind ik het leukste om te doen”, vertelt hij. “Je denkt in grote lijnen en komt van alles tegen waar je samen een oplossing voor moet bedenken. Men vertrouwt op mijn expertise. Ik krijg ook steeds meer verantwoordelijkheid en zeggenschap, waardoor ik groei in mijn werk. Dat geeft zelfvertrouwen.”

Om up-to-date te blijven met de snel veranderende techniek, worden de monteurs binnen het bedrijf opgeleid. “Zoals de nieuwe gaswet die onlangs is ingevoerd en waarvoor het bedrijf gecertificeerd moet zijn. Daarvoor wordt onze kennis door Loohuis bijgespijkerd,” aldus Henk-Jan.

Prettige werksfeer

Peter, Henk-Jan en Rob zijn het met elkaar eens: Loohuis is een gemoedelijk en typisch Twents familiebedrijf. De werksfeer is laagdrempelig en familiair. “De mensen binnen de organisatie kijken echt naar elkaar om.” Elke week is er een Vrijdagmiddagborrel op kantoor en de actieve personeelsvereniging bedenkt leuke activiteiten, zoals vissen of kleiduivenschieten. Maar het prettigst is het familiare klantencontact en altijd in de regio, vinden ze. “Vooral tijdens de weekenddiensten: mensen zijn altijd blij als je komt om een storing op te lossen.”

Installatiebedrijf Loohuis is op zoek naar nieuwe mensen. Kijk hier voor de actuele vacatures.

Foto Henk Jan Zwiggelaar - Constructiewerken Twente